Наша школа

среда, 25 марта 2015 г.

Досвід


Досвід
Адреса досвіду:  Запорізький колегіум «Елінт»
Автор досвіду:     Повища Юлія Іванівна
Тема:                     «Педагогічні технології розвитку дітей молодшого      
                                шкільного віку,спрямовані   на збереження здоров’я»

Актуальність і перспективність досвіду
Реалізація виховання освіченої, фізично та соціально здорової, творчої особистості є найактуальнішою проблемою суспільства. Серед традиційних цінностей українського народу велику вагу, завжди мали здоровя та фізична досконалість.
Національний ідеал здоровя формувався системою національних традицій. Нині формування здорового способу життя можливе лише через інтеграцію знань про здоровий спосіб життя в базові дисципліни, через упровадження в навчальні заклади освіти шкільного курсу «Основи здоровя».

Теоретична база досвіду
Розробку елементів реалізації виховання освіченої, фізично та соціально здорової, творчої особистості можна знайти в працях Н.М. Амосова, Ю.О. Андрєєва,  М.В. Антропової, Л.М. Кузнецової, Т.М. Параничової, М.М. Безруких, В.Д. Сонькина. Для формування первинних знань та навичок з основ здорового харчування як способу збереження і зміцнення здоров’я, був розроблений інтегрований курс «Абетка харчування», що складається з :
-         навчальної програми та методичних посібників для вчителів (авторів О.М. Ващенко і С.О. Свириденко)
-         робочих зошитів та дидактичного матеріалу для учнів.

Технологія діяльності вчителя
1.     Будувати навчальний процес за умови постійної, активної взаємодії всіх учнів.
2.     Розвивати та удосконалювати вміння спів навчання та взаємонавчання за колективними, груповими формами діяльності на уроці.
3.     Моделювати життєві ситуації, використовувати рольові ігри, сприяти спільному вирішенню проблем на основі аналізу обставин та відповідної ситуації художнього твору.
4.     Вчити дітей критично мислити, приймати виважені рішення, дискутувати, спілкуватися з іншими людьми.


Комментариев нет:

Отправить комментарий